امتیاز سریال: ۷.۲
آغاز پخش: ۳۱ فروردین ۹۸
کارگردان: مجید صالحی
تهیهکننده: محمدحسین قاسمی
بازیگران: هادی کاظمی, احمد مهران فر, آزیتا حاجیان, احسان کرمی, گیتی قاسمی, حدیث میرامینی, آزاده زارعی, علیرضا استادی, میرطاهر مظلومی, خسرو احمدی, مهرناز بیات, محمدرضا عقدایی, علی نظری, یداله شادمانی, علی عامل هاشمی, بهنام شرفی, مهدی صباغی, سیاوش چراغی پور, مسعود روشن پژوه
خلاصه داستان:
یکی از شخصیتهای سریال شاهگوش، سرباز خنجری (با بازی احمد مهرانفر) بود که از شمال به تهران آمده بود و در کلانتری ۱۰۰ ملت مشغول به گذراندن خدمت سربازی خودش بود. یکی از متهمینی که به کلانتری آورده شد خانم جوانی به نام الیزابت بود که یک سگ به نام لوسی داشت. خنجری عاشق الیزابت میشود و در زمانی که میفهمد سگ الیزابت توقیف شدهاست، یک سگ را اشتباهاً به جای لوسی برمیدارد و به الیزابت میدهد. الیزابت که میفهمد سگ مال او نیست، برای ناراحت نشدن خنجری به بهانه پارک کردن خودرویش از پارک خارج میشود و حالا ۱۵۱۲ روز از آن روز میگذرد و هنوز الیزابت برنگشته است. اما خنجری همچنان به دنبال الیزابت است که روزی او را یافته و با او ازدواج کند اما در این مدت که در تهران به دنبال الیزابت است روزگار سختی را میگذراند و شبها شهربازی میخوابد تا اینکه گویی ستاره اقبال او نمایان میشود و…
محسن ابراهیمزاده که در چند سال اخیر از پرمخاطبترین خوانندگان نسل جوان است، قطعهای را برای تیراژ سریال نمایش خانگی «سالهای دور از خانه» را خوانده و جالب است بدانید احمد مهرانفر علاوه بر بازی از جمله نویسندگان سریال هم بوده است.
این اولین اسپین آف ایرانی است. به شکل کلی اسپینآفها، در دنیای سریالی جهان، امری معمول هستند. وقتی بینندهها با کاراکتر خاصی بیش از دیگر کاراکترها ارتباط برقرار میکنند، میتوان از ظرفیتهای این کاراکتر استفاده کرد و دنیایی مختص به خود او برای بیننده ساخت. شاید اولینبار به صورت جدی کلمه اسپینآف شنیده شد، به خاطر سریال «شمشر» بود که اسپینآفی به نام «فلش»، براساس شخصیتی به نام «بری الن» که دانشمندی جوان و باهوش بود که در سریال اصلی بهش صاعقه برخورد کرده بود، ساخته شد.
سریالهای تلویزیونی مارول مانند جسیکا جونز هم به نوعی اسپینآف دنیای سینمایی مارول محسوب میشوند. «مردگان زنده» یا «واکینگ دد»، «جوی» و «فرشته» هم از دیگر اسپینآفهای موفق سالهای اخیر هستند که تماشاگران ایرانی بهخوبی با آنها آشنا هستند.
سالهای دور از خانه نشان داد که سازندگان سریال در کنار موقعیتهای طنز و کمدی بزن و بکوبی که به راه انداختهاند، نقدها و مسولیت اجتماعی خود را هم فراموش نکردهاند و موضوعاتی همچون زندگی لاکچری و فاصله طبقاتی را به نقد و هجو کشیدهاند.